آغاز همکاری بزرگ برای توسعه AIoT/ ایرانسل و پژوهشگاه در تحول دیجیتال هم مسیر شدند

شماره :
47705
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1404/02/23 ساعت 15:06
دسته بندی
در بازدید ایرانسل از پژوهشگاه ICT مطرح شد؛

آغاز همکاری بزرگ برای توسعه AIoT/ ایرانسل و پژوهشگاه در تحول دیجیتال هم مسیر شدند

مدیران ارشد شرکت ایرانسل صبح امروز با حضور در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، ضمن بازدید از آزمایشگاه‌های تخصصی این مجموعه، بر ضرورت همکاری مشترک در حوزه هوشمندسازی صنایع، توسعه فناوری‌های AIoT و تقویت زیرساخت‌های دیجیتال تأکید کردند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ صبح امروز جمعی از مدیران ارشد شرکت ایرانسل با هدف بررسی زمینه‌های همکاری مشترک، از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات بازدید کردند. این بازدید شامل بخش‌هایی از آزمایشگاه‌های مرجع و تخصصی از جمله آزمایشگاه تایید نمونه سنجش EIRP وسایل برد کوتاه، سیستم و شبکه‌های دسترسی نوری، مودم‌های VDSL و تجهیزات نسل چهارم و پنجم ارتباطی بود.

در جریان این بازدید، دکتر علی‌اصغر انصاری، مشاور هوش مصنوعی پژوهشگاه ICT، ضمن تأکید بر حمایت از تعامل با شرکت‌های خصوصی، گفت: «پژوهشگاه در حال معرفی بازارهای نوظهور مبتنی بر فناوری‌های نوین است و می‌تواند نقش مؤثری در ارتقاء سطح امنیت و زیرساخت ارتباطی هوشمند ایفا کند. اپراتورهای ارتباطی از جمله ایرانسل، ظرفیت ایفای نقش محوری هوشمندسازی صنعتی را دارند و می‌توانند زمینه‌ساز توسعه AIoT در کشور باشند.»

وی افزود: «برای تحقق این مهم، امکان شکل گیری مثلث همکاری میان اپراتورهای ارتباطی از جمله اپراتورهای سیار، پژوهشگاه و صنایع مختلف وجود دارد؛ به‌طوری که اپراتورها در تامین تجهیزات آزمایشگاهی و پژوهشگاه نیز با بهره‌گیری از زیرساخت‌های آزمایشگاهی به‌روز، خدمات ارزیابی محصولات IT و OT و سکوهای مرتبط را از لحاظ امنیتی و ارتباطی پشتیبانی کند.»

انصاری در پایان با اشاره به جایگاه پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در زیست‌بوم علم و فناوری کشور افزود: «پژوهشگاه با تکیه بر ظرفیت‌های پژوهشی موجود، توانایی آینده‌نگری در حوزه فناوری‌های نوین را دارد و می‌تواند با شناسایی و تحلیل روندهای جهانی، بسترهای مورد نیاز کشور در صنعت فناوری‌های نوظهور را پیش‌بینی و برای آن‌ها برنامه‌ریزی کند.»

در ادامه، مجید پورنیا، مدیرکل کسب‌وکار سازمانی ایرانسل، ضمن تشکر از دعوت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به اهمیت ورود جدی‌تر به حوزه‌های عملیاتی اشاره کرد و گفت: «تحول دیجیتال و هوشمندسازی دیگر مفاهیمی فانتزی نیستند. صنایع امروز نیاز مبرم به کاهش هزینه و افزایش بهره‌وری دارند و زمان ورود به فاز اجرایی فرا رسیده است. ایرانسل پروژه‌های بزرگی را در دست اجرا دارد که پژوهشگاه می‌تواند در اجرای بخشی از آن‌ها نقش‌آفرین باشد.»

او در ادامه با تأکید بر آمادگی ایرانسل برای همکاری با پژوهشگاه گفت: «ما به‌دنبال شراکت‌های راهبردی هستیم، نه صرفاً اجرای پروژه‌های مقطعی. ظرفیت‌های آزمایشگاهی، تحقیقاتی و فناورانه پژوهشگاه می‌تواند مکمل توان فنی و میدانی ایرانسل باشد و این هم‌افزایی، بستری مناسب برای خلق راه‌حل‌های بومی، هوشمند و قابل پیاده‌سازی در سطح ملی فراهم می‌کند.»

در این جلسه همچنین بر همکاری در زمینه توسعه نرم‌افزارهای تلفن همراه و پلتفرم‌های بومی، به‌ویژه در بستر سیستم‌عامل داخلی، تأکید شد. تجهیز آزمایشگاه نسل پنجم ایرانسل در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز از دیگر موضوعات مطرح‌شده بود.

گفتنی است پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال حاضر به‌عنوان هاب صنعت و فناوری، نقش محوری در تقویت زنجیره ارتباطی کشور و توسعه بخش هوشمندسازی صنایع ایفا می‌کند.

X