تنظیمگری هوشمند، کشاورزی ایران را وارد عصر دیجیتال میکند
در دومین روز رویداد «نقش تنظیمگری 5G-AIoT در توسعه اقتصاد دیجیتال»، نشست تخصصی تنظیمگری در صنعت کشاورزی برگزار شد؛ نشستی که با تمرکز بر زیرساختها، الزامات و چالشهای کشاورزی دادهمحور، مسیر گذار ایران به کشاورزی هوشمند را بررسی کرد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ با توجه به تشدید بحرانهای اقلیمی و نیاز روزافزون به بهرهوری منابع و تابآوری زیستمحیطی، کشاورزی هوشمند بهعنوان یکی از اولویتهای تحولساز در تأمین امنیت غذایی کشور مطرح است. در این نشست تخصصی، زیستبوم فناوریهای 5G، اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی (AIoT) محور بحث قرار گرفت و نقش تنظیمگری هوشمند در پشتیبانی از تحول کشاورزی دادهمحور واکاوی شد. سخنرانان بر زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی مورد نیاز مزارع هوشمند، تنظیمگری داده، الزامات تخصصی برای محصولات راهبردی مانند برنج و گندم، و توسعه گلخانههای هوشمند تمرکز کردند.
در این نشست، دکتر علیاصغر انصاری، مشاور رئیس پژوهشگاه در امور هوش مصنوعی، به اهمیت برنامه تحول دیجیتال در صنعت کشاورزی در چارچوب برنامه هفتم پیشرفت پرداخت. دکتر وحید احمدزاده، رئیس اداره پشتیبانی سامانههای کسبوکار، به ضرورت تنظیمگری ارتباطی و زیرساختی برای توسعه گلخانههای هوشمند اشاره کرد و دکتر علیاکبر نوروزی، رئیس مرکز علوم و فناوری اطلاعات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، نقش فناوریهای IoT و 5G را در تحول کشاورزی دادهمحور و ملاحظات زیرساختی و تنظیمگری آنها تشریح کرد.
همچنین مهندس محمود گودرزی، با معرفی پروژههای فعال AIoT در توسعه نیشکر، چالشهای تنظیمگری مرتبط با این پروژهها را مطرح کرد. سخنرانان بر اهمیت همافزایی بین بازیگران اصلی زیستبوم کشاورزی از سیاستگذاران و فناوران تا بهرهبرداران و نهادهای تنظیمگر تأکید کردند؛ همافزاییای که میتواند زمینه ارتقای بهرهوری، کاهش هزینهها و تقویت تابآوری اکوسیستمهای کشاورزی کشور را فراهم آورد.