کارگاه آموزشی"معرفی خدمات و کاربردهای فراگیر اینترنت اشیاء" برگزار شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، کارگاه مذکور توسط محمد زارعی، پژوهشگر پژوهشکده سیاستگذاری و مدیریت راهبردی فاوا روز دوشنبه 23شهریورماه برگزار شد.
بنابر این گزارش، کارگاه یادشده با هدف بررسی گزارش تکنولوژیهای گارتنر با تمرکز بر Internet of Things (IoT)،
تبیین جایگاه و تعریف عملیاتی اینترنت اشیاء (چیزها)، تشریح تفاوت ارتباطات ماشین با ماشین (Machin to Machin (M2M)) با IoT، بررسی جامعآمارها و روندهای مالی و اشیاء متصل شده به اینترنت، بررسی مدل معماری اینترنت اشیاء، اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU)، شناسایی و طبقه بندی مخاطبان IoT، بررسی کنسرسیومهای IoT، شناسایی و دسته بندی صنایع بر حسب کاربردهایIoT، بررسی کاربردهایIoT در هر یک از صنایع، ارائه نقشه شناختی (Cognitive Map) کاربردهای IoT، نقشه راه اینترنت اشیاء با در نظر گیری کاربردها و مطالعه صنایع (اینترنت اشیاء) در ایران برگزار شد.
این گزارش حاکی است بخش ابتدایی کارگاه با هدف تبیین جایگاه اینترنت اشیاء و بررسی نقش کسب و کارها و اینکه چگونه هر یک میتوانند در مواجه با این فناوری عمل نمایند اختصاص داده شد. راهکارهای مشاوران بین المللی به هر یک از: استراتژیستهای کسب و کار، مدیران ارشد نوآوری، رهبران تحقیق و توسعه و کارآفرینان در خصوص IoT در این قسمت پوشش داده شد. در بخش بعدی سیر تغییرات و الزامات تکنولوژیکی کسب و کارها با اهداف درک جایگاه کاربردهای اینترنت اشیاء در دو گروه بازاریابی دیجیتال و کسب و کار دیجیتال مورد بررسی قرار گرفت، همچنین نشان داده شد که اینترنت اشیاء چگونه میتواند ابعاد: مدیریت، عملیات و توسعه سازمانها را تحت تاثیر قرار دهد. در این بخش بیان گردید که IoT در حقیقت به دنبال افزایش هوشمندی و ارائه سرویسهای نو و بدیع از طریق افزایش دستگاههای متصل گردیده به اینترنت همه چیز (IoE) Internet of Everythingمیباشد.در بخش بعد نیز تفاوت M2M با IoT تشریح گردید. با بررسی آمارها، افزایش کاربردهای IoT نشان داده شد. همچنین، در ادامه، چالشهای توسعه اینترنت اشیاء به همراه مدل معماری اینترنت اشیاء (ITU- اتحادیه بینالمللی مخابرات) مورد بررسی قرار گرفتند. در این بخش نشان داده شد که کاربردها در کجای این معماری قرار خواهند گرفت. کاربران اینترنت اشیاء بر اساس دسته بندیهای مختلف بخش بعدی کارگاه بود و در ادامه نیز، کنسرسیومهای اینترنت اشیاء بررسی گردیدند. طبقه بندی سرویسهای کاربردی و همچنین کاربردهای اینترنت اشیاء در قالب چندین طبقه بندی و خلاصه مطالعات بین المللی ادامه بخش کارگاه بود.در بخش بعدی از کارگاه در هر یک از صنایع فوق الذکر کاربردهای متنوعIoT بررسی گردید. همچنین در بخش بعدی، نقشه شناختی کاربردهای اینترنت اشیاء با هدف درک کاربردها تشریح گردید.در پایان گزارش نیز نقشه راه اینترنت اشیاء با در نظر گیری کاربردها و همچنین نتیجه تحقیق در خصوص مطالعه صنایع (اینترنت اشیاء) در ایران و اینکه صنعت بهداشت و درمان به عنوان یکی از برترین صنایع برای توسعه پایدار ایران است مورد بررسی قرار گرفت.