نمایشگاه تخصصی اینترنت اشیا در رویداد 5G-AIoT پیوندی برای توسعه هوشمندسازی در کشور است

شماره :
47672
آخرین به روزرسانی :
چهارشنبه 1404/02/10 ساعت 08:48
دسته بندی
دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران:

نمایشگاه تخصصی اینترنت اشیا در رویداد 5G-AIoT پیوندی برای توسعه هوشمندسازی در کشور است

در حاشیه برگزاری رویداد ملی «نقش تنظیم‌گری 5G-AIoT در توسعه اقتصاد دیجیتال»، نمایشگاه تخصصی اینترنت اشیا با حضور ۶۰ شرکت فعال در حوزه هوشمندسازی، زیرساخت و ارتباطات برگزار می‌شود؛  دبیر و نایب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات درباره این نمایشگاه توضیحاتی را ارائه داد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ نمایشگاه تخصصی اینترنت اشیا، به‌عنوان بخش مکمل و کلیدی رویداد ملی «نقش تنظیم‌گری 5G-AIoT در توسعه اقتصاد دیجیتال»، هم‌زمان با این رویداد در تاریخ ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار می‌شود. در این نمایشگاه، ۶۰ شرکت فعال در حوزه‌های مختلف طراحی مهندسی، نرم‌افزار، تولید و اجرای پروژه‌های هوشمندسازی حضور خواهند داشت.

فرامرز رستگار، دبیر و نایب‌رئیس هیأت مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران، در گفت‌وگویی با خبرنگار پژوهشگاه ICT با اشاره به روند شکل‌گیری این برنامه گفت: «ایده برگزاری این رویداد، حدود یک سال پیش و با هدف بررسی چرایی عدم تحقق جدی اینترنت اشیا در کشور شکل گرفت؛ درحالی‌که این فناوری بیش از یک دهه است که مطرح شده، اما بازدهی چندانی نداشته است.»

او مهم‌ترین موانع را در نبود دانش فنی کافی در دستگاه‌های اجرایی، چالش‌های امنیتی، کمبود استانداردها، نبود طیف فرکانسی مشخص و نگرانی نهادها از به‌اشتراک‌گذاری داده‌ها دانست. رستگار افزود: «با تشکیل کارگروه‌های تخصصی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مشارکت نهادهایی چون پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارتخانه‌های مرتبط، راه‌حل‌های عملیاتی طی شش ماه جمع‌بندی شد و در این رویداد ارائه خواهد شد.»

رستگار نمایشگاه جانبی را یکی از مهم‌ترین ابزارها برای عبور از مرحله مطالعاتی و ورود به اجرای پروژه‌ها دانست و تأکید کرد: «در این نمایشگاه، شرکت‌ها در طبقه همکف و دوم محل پژوهشگاه ارتباطات جانمایی شده‌اند؛ به‌گونه‌ای که تعامل میان نمایش توانمندی‌ها و نشست‌های تخصصی تسهیل شود. ترکیب شرکت‌ها بسیار متنوع است و این فرصت را فراهم کرده تا بتوانند در قالب کنسرسیوم یا هلدینگ وارد مناقصات اجرای پروژه های هوشمندسازی شوند.»

وی در ادامه به آینده‌نگری این طرح اشاره کرد و گفت: «ما اکنون در سال دوم برنامه هفتم توسعه هستیم. سال گذشته صرف مطالعات و آماده‌سازی شد، اما امسال زمان شروع عملیات اجرائی است. سازمان برنامه و بودجه هم در این رویداد حضور دارد و بودجه‌هایی برای پروژه‌های هوشمندسازی دستگاه‌ها تخصیص داده شده است.»

رستگار با تأکید بر نقش محوری نمایشگاه در این فرآیند افزود: «کارشناسان دستگاه‌های اجرایی برای تدوین اسناد مناقصه به کمک نیاز دارند. پژوهشگاه ارتباطات و شرکت‌های مشاور حاضر در نمایشگاه می‌توانند به آن‌ها در تنظیم مشخصات فنی و شرح خدمات کمک کنند. این همکاری، روند اجرای پروژه‌ها را تسریع می‌کند.»

او در پایان خاطرنشان کرد: «هر دستگاه اجرایی مسئول اجرای پروژه‌های خود است، اما وزارت ارتباطات و پژوهشگاه نقش هدایت‌گر را ایفا می‌کنند. از این پس، وزارتخانه‌هایی مانند آموزش و پرورش، کشاورزی ، صنعت، نفت وگاز وبرق وارد همکاری تخصصی با شرکت‌های توانمند خواهند شد و سازمان برنامه و بودجه با ابزارهای نظارتی خود، روند را پیگیری خواهد کرد. این نمایشگاه، نقطه آغاز به‌جریان‌افتادن عملی پروژه‌های هوشمندسازی در کشور است.»

X