معاون وزیر ارتباطات: برای هر نوع خدمت در کشور نیازمند نظام آدرس‌دهی واحد هستیم

شماره :
43286
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:42
دسته بندی

معاون وزیر ارتباطات: برای هر نوع خدمت در کشور نیازمند نظام آدرس‌دهی واحد هستیم

معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت:‌ برای هر نوع خدمت و عملیاتی در سطح حاکمیت و کشور نیازمند نظام آدرس‌دهی واحد هستیم تا بر این اساس دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف در کشور بتوانند برای ارائه خدمات خود مخاطبانشان را شناسایی کنند.

 به گزارش  مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی  وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات  مهندس نصرالله  جهانگرد درهمایش تشریح اهداف و برنامه‌‌های G-NAF  گفت:  تک شدن آدرس، استراتژی اقتصادی و امنیتی کشور است

 وی با بیان اینکه از منظر مهندسی اطلاعات قطعا و یقینا شهروندان باید به یک مکان متصل باشند اظهار کرد: هرگونه تغییری در آدرس مکانی آنها باید با اطلاعات نظام مدیریتی کشور صورت گیرد که بر این اساس بسته مدیریت احصاء شده در دنیا همان  G-NAF است.

جهانگرد ادامه داد:  تازمانی که انسان روی کره زمین است آدرس و پست نیز معنا دارد و نظام آدرس‌دهی باید مدیریت شود.

 وی  به پروژه E- GIF (پروژه چارچوب تعاملات الکترونیکی دولت)  اشاره کرد وگفت: براساس این چارچوب‌‌دهی قرار است تمامی اقلام الکترونیکی کشور در یک واحد استاندارد هماهنگ و یکتا شود تا زمانی که اگر چندین سیستم اطلاعاتی در کشور و بخش‌‌های مختلف داشتیم تداخلی بین اطلاعات آنها وجود نداشته باشد.

رئیس سازمان فناوری و اطلاعات  تصریح کرد:‌درچند سال گذشته با صبر توانستیم لایه پستی و اطلاعات را آدرس‌دهی کنیم و الان در کشور دارای زبان مشترک آدرس‌دهی هستیم و البته باید گفت که همچنان جای کد جغرافیایی علی‌رغم تاکید برنامه‌های  چهارم و پنجم توسعه خالی و باید در برنامه‌‌های آتی نیز مطرح شود تا خلاء آن  نیزرفع شود

رییس مرکز آمار ایران: 80درصد داده‌‌های مورد استفاده در جوامع امروزی قابل اتکا به مکان است

 درادامه همایش "نظام ملی آدرس گذاری کشور"دکتر عادل آذر، رییس مرکز آمار ایران در  با بیان این که سرشماری نفوس سال 95 با همکاری پست انجام خواهد شد؛گفت: در زمینه سرشماری ایده آل‌ترین وضعیت این است که شماره ملی نفوس به مکان آنها اتصال یابد.

عادل آذر با اشاره به این که مرکز آمار ایران در برابر برش‌‌های متفاوت کشوری قرار گرفته و باید پاسخگو باشد اظهارداشت: با اجرای GNAFاطلاعات آماری کشور ساماندهی می‌شود.

وی طرح GNAFرا مهم و ارزشمند خواند و افزود: باتوجه به این که این مهم از تجربه موفق کشور استرالیا الگوبرداری شده است قابل تقدیر است.

رییس مرکز آمار ایران با بیان این که این مرکز مرجع رسمی تولید آمار‌های رسمی کشور می‌باشد افزود: اجرای این طرح موجب می‌شود تا این مرکز به نهادی هوشمند که دارای جایگاه محوری در سیاست گذاری و هدایت در تولید آمار‌های کشور و تعیین کننده و پیشگام در تامین آمار‌های مورد نیاز ذینفعان تبدیل شود.

 عادل آذر با اشاره به ماده 68 و قانون پنجم توسعه اظهار داشت: مرکز آمار ایران تهیه آمار و اطلاعات مورد نیاز برای محاسبه شاخص‌‌های حوزه‌‌های تخصصی را برعهده دارد.

وی با بیان این که اجرای GNAFنام شرکت پست را در مرکز آمار ایران و تاریخ کشور ماندگار خواهد ساخت عنوان کرد: مرکز آمار ایران با اجرای طرح GNAF بسیار منتفع  می شود.

رییس مرکز آمار ایران  به نقش آمار مکان محور در مدیریت بحران اشاره و اظهار امیدواری کرد:با تحقق این طرح مرکز آمار ایران بتواند برای برش‌‌های مختلف در زمینه‌‌های اجتماعی آمار ارایه کند.

وی با بیان این که پیاده سازی طرح GNAF رصد و تحلیل تحولات جمعیتی را موجب می‌شود؛افزود: سازمان‌‌های دولتی و غیردولتی از مرکز آمار ایران مطالبات آماری مختلفی دارندکه این طرح در تسهیل تبادل اطلاعات، تسهیل در مشارکت برای ایجاد پایگاه‌‌های ملی اطلاعات، فراهم  کردن بستر اطلاعاتی مورد نیاز آمایش سرزمینی و فراهم  کردن بستر اطلاعاتی تحلیل مکانی مدیریت بحران کمک شایانی  می کند.

X