حضور معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پژوهشگاه

شماره :
43219
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:42
دسته بندی

حضور معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پژوهشگاه

دکتر امیرحسین دوایی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن حضور در پژوهشگاه و دیدار با رئیس، معاونین و مدیران پژوهشگاه با فعالیت‌های پژوهشی و ماموریت‌های پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات آشنا شدند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این نشست دکتر خوانساری ضمن بیان ماموریت‌های جاری پژوهشگاه به عنوان مشاور مادر وزارت ارتباطات به معرفی چارت، طرح‌های کلان و فعالت‌های علمی-ترویجی پژوهشگاه پرداختند.

بنا بر این گزارش، دکتر خوانساری مهمترین ماموریت‌های پژوهشگاه را ایفای نقش مشاوره پژوهشی تحقیقاتی وزارت، رصد فناوری و آینده نگری، توسعه فناوری‌‌های بومی و بومی سازی فناوری و توسعه و ترویج دانش و ارتقای سرمایه‌‌های انسانی بخش فاوا عنوان کردند. وی همچنین مهمترین طرح‌های جاری پژوهشگاه را جویشگر بومی، توسعه خدمات الکترونیکی مناطق روستایی (uso)، شناسایی و بهره برداری از فناوری‌‌های IOT/M2M، بومی سازی فناوری شبکه نسل پنجم (5G)، توسعه و به کارگیری رایانش ابری، شناسایی و بهره برداری از فناوری‌‌های Big Data، توسعه آزمایشگاه‌های بخش ICT، طرح توسعه اقتصاد دیجیتال و اشتغال زایی در حوزه فاوا و تحقیق در زمینه آینده پژوهی معرفی نمودند.

این گزارش حاکی است در ادامه این نشست مباحث دفتر انتقال دانش فنی و چرخه و اکوسیستم تجاری سازی پروژه‌‌های پژوهشگاه تشریح شد و نیز تحلیلی از روند ارزیابی طرح‌های کارگروه نرم افزار وام وجوه اداره شده ارائه گردید. همچنین به موضوع رایانش ابری به عنوان مهمترین فرصت صنعت IT اشاره شد که در این راستا نرم افزار XaaS به عنوان اولین ارائه دهنده خدمات عمومی رایانش ابری در ایران تشریح گردید.

همچنین دکتر بدیع معاون پژوهش و توسعه ارتباطات علمی پژوهشگاه ابراز داشتند: هریک از طرح‌های کلان از منظر انتظارات و توقعاتی که حوزه مربوط به معاونت فناوری و نوآوری دارد، حائز بررسی می‌باشد و مدیران پژوهشگاه هم می‌بایست کمک کنند تا این تعامل با معاونت  ذیربط بیشتر صورت گیرد.

این گزارش می‌افزاید، دکتر دوایی پس از صحبت‌های مدیران پژوهشگاه در ادامه به معرفی معاونت فناوری و نوآوری و چارت سازمانی معاونت مذکور پرداختند. وی مشکل اصلی صنعت ICT را نوع business plan  موجود این صنعت در کشور عنوان کردند و راه برون رفت از این مشکل را تغییر این نقشه دانست.

وی ضمن تاکید بر این نکته که در هیچ کجای دنیا دولت در فرایند نوآوری دخالتی نمی کند، گفت: ما در بخش دولتی تنها باید بخش‌های زیرساختی را متولی شویم و یا از شرکتهایی حمایت کنیم که زیرساختی برای دیگران درست می‌کنند و نهایتا کاری کنیم که زمان رسیدن به محصول کوتاهتر شود.

X