اتصال 25هزار روستا به اینترنت پرسرعت / تصمیم قطعی برای اینترنت دار کردن همه روستاهای بالای 20 خانوار داریم
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دومین همایش ملی خدمات عمومی، الزامی، ICT در مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته (USO) که با حضور استاندار تهران برگزار شد، گفت: پس از انقلاب به روستاها توجه ویژه ای صورت گرفت که البته کافی نیست و باید بیشتر به این مناطق توجه کرد چراکه همه علاقمند به توسعه روستا هستند اما محدودیتها اجازه فعالیت نمی دهد.
وی با بیان اینکه در دولت یازدهم تمام وزارتخانهها، کارنامه خوبی در این زمینه از خود به جای گذاشته اند، افزود: کارنامه درخشان دولت و دستاوردهای بدست آمده، کمتر اطلاع رسانی شده به خصوص که کارهای بزرگی در زمینه آبرسانی و گازرسانی به روستاها صورت گرفته است.
بالاترین مقام مسوول در حوزه ICT اظهار کرد: در سه سال گذشته که با محدودیت بودجه ای مواجه بودیم، حساب USO را تحت شعاع بخشهای دیگر قرار ندادیم و اولویت نخست ما این بود که ارتباط تلفنی و روستاهای کشور را به پایان رسانده و خوشبختانه تمام روستاهای بالای 20 خانوار دارای ارتباط تلفنی هستند که در این دولت محقق شده است.
دکتر واعظی با اشاره به اینکه از زمان انقلاب، ارتباط رسانی به روستاها آغاز شده و در دولتهای مختلف نسبت به آن پیگیری صورت گرفته است، گفت: آن سیستمی که در سال 59 ارتباط با روستاها را آغاز کرده، هم اکنون این کار را به اتمام رسانده بطوریکه روستاهای بالای 20 خانوار نه تنها دارای ارتباط هستند بلکه منازل آن هم تلفن واگذار شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامه دولت یازدهم را ارایه اینترنت به روستاها اعلام و خاطر نشان کرد: هدف دولت از بردن اینترنت به روستاها بردن خدمات به روستاها بود. ضمن اینکه سلامت الکترونیک، آموزش الکترونیک و فعالیتهای مرتبط با کشاورزی از طریق شبکه ملی اطلاعات مد نظر قرار دادیم.
دکتر واعظی با بیان اینکه اگر روستاییان را به شبکه دسترسی به خدمات متصل نکنیم، نمی توان ادعا کرد که تمام مردم به این شبکه دسترسی دارند، تصریح کرد: تاکنون بیش از 25 هزار روستا به اینترنت وصل شده اند و تا پایان دولت قصد داریم که همه روستاهای بالای 15 خانوار به این خدمات دسترسی پیدا کنند.
وی با اشاره به بودجه حدود 300میلیارد تومان امسال برای ارتباط روستاییان، افزود: سال بعد 350 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفتیم و تصمیم قطعی داریم تا آنرا عملی کنیم.
دکتر واعظی تصریح کرد: همایش امسال بیشتر معطوف به نحوه خدمات رسانی است و آنچه مهم به نظر میرسد، اجرای این برنامه است.
وی با اشاره به جلسات با وزای آموزش و پرورش، بهداشت و کشاورزی گفت: به توافقهای خوبی در زمینه حل مشکلات بهداشتی و مساله سلامت با وزرای مربوط دست یافته ایم.
دکتر واعظی در این خصوص به معرفی 5 هزار روستا از طرف وزارت بهداشت جهت ارایه خدمات اشاره کرد و گفت: تمام دستگاههای دولتی علاقه مند هستند از بستر ایجاد شده جهت ارایه خدمات به روستاییان بهره برند. و امیدواریم تا سال بعد آنچه طراحی کردیم را با توافق با دستگاههای مختلف اجرایی کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ارتقای زندگی در روستاهای کشور را اقدام دیگر جهت جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها عنوان کرد و گفت: با سیاستهای تشویقی در این خصوص همچون رونق کسب و کار در روستاها، تولیدات کشاورزی و معرفی مناطق گردشگری اقدام کرد.
دکتر واعظی با تاکید بر ساماندهی اقتصاد روستا افزود: توجه به محصولات روستایی و کوتاه کردن دست واسطهها با عرضه مستقیم محصولات، موجب شکوفایی اقتصاد روستاها میشود.
دکتر واعظی خواستار تلاش در این راستا شد و نقش استانداران در این زمینه را مهم برشمرد و گفت: بدون کمک و توجه استانداران، بخشداران و فرمانداران نمی توان به موفقیت دست یافت.
وی ادامه داد: بردن خدمات به روستا و فرهنگ سازی جهت استفاده صحیح از امکانات باید در داخل هر استان بر اساس ویژگیهای مختلف قومی نژادی و فرهنگی همان منطقه ساماندهی شود و استانداران در این خصوص نقش مهمی بر عهده دارند.