گروه سیاست گذاری و آینده پژوهی فاوا

قرارگرفتن در فضاي کنونی فناوری‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطاتی با تأثیرات همه‌جانبه اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي، سياسي و امنيتي امري اجتناب‌ناپذیر است. نكته مهم در این عرصه، سیاست­ گذاری و برنامه­ ریزی مبتنی بر شناخت ظرفیت‌های فناورانه، بهره‌گیری از فرصت‌ها و مديريت تهديدات با استفاده از كليه ظرفیت‌های دانشي و سرمایه‌ای كشور در راستای دستیابی به مطلوبیت­ های حداکثری می‌باشد. این مهم، مستلزم نگاه و رویکرد آینده ­پژوهانه است که امروزه یکی از اصول مهم برنامه­ ریزی راهبردی می ­باشد.

همسو با مأموریت و نقش پژوهشکده سیاست­ پژوهی و مطالعات راهبردی، گروه سیاست­ گذاری و آینده ­پژوهی فاوا متشکل از کارشناسان حوزه­ های مختلف فنی، اقتصادی و مدیریتی در تلاش است تا به صورت پویا و نظام­ مند، نیازمندی ­های دانشی، سیاستی و برنامه ­ای مرتبط با محورهای پژوهشی پژوهشگاه و اهداف توسعه­ ای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را در سطح قابل قبولی فراهم آورد. براین­ اساس، محورهای اصلی فعالیت‌ها عبارت است از:

• سیاست­ پژوهی و شناسایی الزامات توسعه فناوری در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و ..
  • رصد و پایش مستمر تحولات فناورانه در ايران و جهان
  • شناسایی الگوهای تحقیق، توسعه و سیاست ­گذاری فناوری در جهان
  • ارزیابی شاخص ­های بین ­المللی حوزه فاوا
  • تبیین محورها و اهداف برنامه ­های توسعه فاوا در کشور
  • توسعه، هدایت و مدیریت نظام‌مند و متوازن پروژه‌های فاوا
  • تدوین سیاست‌ها و اسناد راهبردی بخش فاوا
  • آینده پژوهی فناوری‌های در حال ظهور یا نوظهور فاوا
  • رصد و پایش روندهای حوزه فاوا در جهان و بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مؤثر بر آن
  • بررسی و طراحی روش‌ها،معماریها و مدل‌های نوآوری و همکاری‌های فناورانه داخلی و بین‌المللی
  • تدوین خط‌مشی صیانت از سرمایه‌های انسانی و دستاوردهای ملی