دفتر انتقال دانش فنی و ارتباط با صنعت

عاطفه قوامي‌فر
سرپرست دفتر عاطفه قوامي‌فر

دفتر انتقال فناوری و ارتباط با صنعت، از اردیبهشت ماه سال 1393، در جهت حمایت از دارایی های فکری و دستاوردهای نوین فناوری، شروع به فعالیت مجدد نمود. حفظ مالکیت فکری دستاوردهای پژوهشی و ارتقا سطح مشارکت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در بومی سازی و نشر فاوا و تشویق پژوهشگران به ارائه دستاوردهای پژوهشی نو و مورد نیاز کشور در این حوزه از جمله اهداف اصلی این دفتر به شمار می¬آید. تعامل با صنعت، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، فن بازارها، شتابدهنده ها، کریدورهای فناوری، مراکز نوآوری مستقر در دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی و مجموعه های کارآفرینی در حوزه فاوا و  ...  و در کنار آن آموزش، مشاوره و ارائه راهکارهای نوین انتقال فناوری و تجاری سازی (مانند ایجاد شرکت های انشعابی دانش بنیان) در زمره دیگر فعالیتهای این دفتر محسوب می شود.

الف : خدمات و فعالیتهای اجرایی دفتر

1. حمایت از مالکيت فکري (IP)
• تدوین و به روز رسانی آئین نامه ها، شیوه نامه ها و دستورالعمل ها و مجوزهای مربوط به حقوق مالکیت فکری و مجازسازی مستندات و محصولات پژوهشگاه
• رایزنی، هماهنگي و نظارت در خصوص ثبت اختراعات و اكتشافات در مراجع معتبر داخلي و خارجي و انجام اقدامات لازم براي ثبت و حفاظت از دارايي هاي فكري حاصل از دستاوردهای پژوهشی
• همکاری در برگزاري سمينارها و کارگاه های آموزشی تخصصی جهت فرهنگ سازی و آشنايي سازی پژوهشگران با حقوق و قوانين مالکيت فکري و ثبت اختراعات
• پژوهش و دانش افزایی در حوزه هاي حقوق مالكيت فکری (IP) و مجازسازی مستندات

2. انتقال فناوری و تجاری سازی
• برنامه‌ریزی و اقدام جهت ترویج و تبلیغ محصولات پژوهشگاه، اخذ مجوزهای لازم برای محصولات و خدمات پژوهشگاه و زمینه‌سازی برای تجاری‌سازی موفق آن‌ها
• آموزش، رایزنی و فرهنگ سازي در خصوص چگونگی تجاري سازی دستاوردهای پژوهشی
• برقراری ارتباط با صنعت، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، فن بازارها، شتابدهنده ها، کریدورهای فناوری، مراکز نوآوری مستقر در دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی و مجموعه های کارآفرینی در حوزه فاوا در راستاي تجاري سازي دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاه و انعقاد و پیگیری های تفاهم نامه ها و قراردادهای همکاری مشترک با آنها.
• تعامل با پژوهشكده¬ها، دفتر بازرسي، نظارت و ارزيابي عملکرد، معاونت پشتیبانی و توسعه منابع انسانی و نیز دفتر حقوقی، جهت كنترل و پيگيري مفاد و تعهدات قراردادهای انتقال فناوری و تجاری سازی.
• شركت در رويدادهاي تخصصي داخلي و خارجي جهت ارائه توانمندي ها و دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاه
• پژوهش و دانش افزایی در حوزه هاي تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی، انتقال فناوري
• پیگیری و اقدام جهت اخذ مجوزهای قانونی برای مرکز در فعالیتهای فناوری
• آگاهی رسانی در خصوص اقلام محتوایی در برنامک پژوهشگاه