دفتر امور پژوهشی و نظارت بر طرح ها

مهدی خدایی
سرپرست دفتر مهدی خدایی

دفتر امور پژوهشي و نظارت بر طرح متولي امور ستادی پژوهشی و برنامه ریزی و اجرای فرآیندهای پژوهشی از ابتدای تعریف پروژه تا نظارت بر اجرای کیفی آن، کنترل پروژه، نظارت بر اجرای صحیح فرآیندها، تایید نهایی وضعیت طرح پژوهشی اعم از توقف، لغو و یا خاتمه موفق پروژه ها ، تهیه و نگهداری آخرین نسخه آیین نامه های پژوهشی و مصوبات شورای پژوهشی ، ارائه گزارشات مورد نیاز از وضعیت پروژ های پژوهشگاه  می باشد.

- انجام فراخوان پروژه ها، دريافت پيشنهادات، بررسي اوليه و ارسال آنها به پژوهشكده ها و يا ساير گروه ها يا واحدهاي مربوطه جهت بررسي و ارزيابي.
- جمع آوري اطلاعات لازم در زمينه كليه نيازها و طرح هاي پژوهشي دانشگاه ها و ساير مؤسسات آموزش عالي در زمينه ICT و بررسي و تنظيم اطلاعات جمع آوري شده .
- بررسي و تكميل مدارك پيشنهادات فعاليت هاي پژوهشي جهت طرح و تصويب در شوراي پژوهشي پژوهشگاه.
- برنامه ريزي جهت برگزاري جلسات شوراي پژوهشي و هماهنگي و اطلاع رساني درباره برگزاري، تاريخ و محل تشكيل جلسات شوراي پژوهشي پژوهشگاه با اعلام دستور كار جلسات به اعضاء آن
- تهيه و تنظيم صورتجلسات شورای پژوهشی و ابلاغ مصوبات آن به پژوهشكده و واحدهاي ذيربط
- صدور احكام اعضاي شوراهاي علمی و پژوهشی در پژوهشگاه
- ابلاغ مصوبات مربوط ب شوراي پژوهشي به واحد های ذیربط
- پاسخگوئي به اشكالات و موانعي كه از هر لحاظ در تداوم كار براي مجريان و يا واحدهاي مربوطه در پژوهشگاه بوجود آمده است .
-  كنترل براي حسن اجراي آئين نامه مربوط به نظارت پروژه ها.
- تهيه و ارائه عملكرد پژوهشي سالانه
- ابلاغ  محورها و طرح هاي كلان پژوهشي پژوهشگاه كه به تصويب شوراي پژوهشي مي رسد.
- ارسال پيشنهادهاي دريافتي به پژوهشكده و يا گروه مربوطه در مركز جهت ارزيابي و پيگيري دريافت ارزيابي آنها ثبت در پرونده .
- انجام هرگونه هماهنگي و تنظيم ليست پيشنهادهاي قبول شده و ارسال آنها به شوراي پژوهشي.
- تهيه پيش نويس ابلاغ ناظر و اعضاء گروه نظارت و ارسال آنها به معاونت پژوهشي و توسعه ارتباطات علمي .
- كنترل حسن اجراي آيين نامه مربوط به نظارت پروژه ها.
- تهیه و ارائه آمار و اطلاعات پروژه هاي پژوهشي پژوهشگاه
- نظارت بر انجام ارزيابي هاي پروژه هاي تحقيقاتي پيشنهادي با چارچوب برنامه پنجساله توسعه و نيز موافقتنامه هاي پژوهشگاه، نهاد رياست جمهوري (سازمان مديريت و برنامه ريزي) و تطبيق آن با سياست هاي كلي پژوهشگاه كه به تصويب هيأت امنا رسيده است .
- نظارت بر پيگيري مصوبات شوراي پژوهشي در رابطه با پروژه هايي كه جهت اجرا به پژوهشكده ها و گروه هاي مستقل و ساير واحدهاي پژوهشگاه ارجاع مي شود.
- تعامل با واحدهاي ذيربط در پژوهشگاه براي اجرايي شدن پروژه هاي مصوب و نظارت، كنترل بر اجراي پيشرفت فيزيكي پروژه ها و تهيه پيشنهاد جهت رفع موانع احتمالي.
- انجام امور مرتبط با اجراي پروژه ها از هر لحاظ و انجام امور ستادي مربوط به پرداخت فازها و اختتام پروژه ها براساس قرارداد و يا ابلاغيه مربوطه .
- نظارت و هماهنگي با واحدهاي ذيربط (مديريت هاي:  منابع انساني و اداري، امورمالي و امور تداركات و پشتيباني) در صورت بروز اشكالاتي در پرداخت به مجريان و يا اعضاي تيم نظارت پروژه ها.
- كنترل كمي و كيفي پروژه ها از لحاظ پيشرفت در تمام مراحل مختلف اجراء
- تهيه آمارهاي سنجشي و مقايسه اي از پيشرفت پروژه ها.
- مقايسه پيشرفت پروژه ها با برنامه مركز و ارائه گزارش انحرافات از برنامه به مقام مافوق و انجام بازديدهاي دوره اي جهت كنترل پيشرفت مراحل اجراي پروژه ها.
- تهيه و ارائه گزارشات مديريتي از پروژه های پژوهشی
- تهيه گزارشات آماري براي پروژه هاي اختتام يافته، در حال اجرا، باذكر درصد پيشرفت در يك مدت زمان معين .
- تهيه و ارائه گزارشات تفضيلي كه در آن مشخصات كلي پروژه مانند نوع پروژه، مشخصات مجري، ناظر، اعضاء گروه نظارت، تاريخ شروع پروژه، مدت اجراء مبلغ كل، درصد پرداخت شده و ديگر مشخصات مربوطه .
- پيگيري و صدور نامه تاخير جهت پژوهشكده مربوطه در صورت عدم ارسال نتيجه فاز و يا گزارش نهائي پروژه ها در مهلت معين شده، كنترل محتوائي و فيزيكي درباره گزارشات، مديريتي، آماري و تفضيلي دفتر به مقامات مافوق .
- دريافت و بررسي گزارش پاياني پروژه ها كه وسيله مجريان تهيه و بصورت گالينگور مجلد شده باشد از پژوهشكده و يا گروه مربوطه در پژوهشگاه و تحويل آنها به دفتر اسناد و منابع علمي.
- اعلام اختتام پروژه در صورت انجام كليه تعهدات مجري پس از تأييد پژوهشكده و يا گروه مربوطه .
- اعلام آزاد نمودن ضمانت نامه مجري بر مبناي تقاضاي مجري و تأييد ناظر، گروه مربوطه و پژوهشكده مبني بر انجام كليه تعهدات.
- بررسي مقدماتي و ارجاع طرح هاي پژوهشي كه بوسيله مؤسسات پژوهشي و اشخاص حقيقي يا حقوقي ارائه مي شود.
- تهیه آئین نامه های برنامه ریزی و ارزیابی طرح های پژوهشی  و تصویب آن در شورای پژوهشی و نظارت بر حسن اجرای آن
- انجام كنترل فيزيكي درخصوص پيشرفت پروژه ها در مراحل بررسي اوليه طرح ها، گزارش هاي فازها و پاياني .
- بررسي پيشنهاد پژوهشكده ها و يا گروه هاي مستقل براي پرداخت حسن انجام پروژه به مجريان درونسپاري .
- تهيه گواهي انجام پروژه جهت مجريان بيروني.
- ارائه راهكاروايجادشرايط لازم، تعيين چارچوب محتوي مستندات ، نظارت ، كنترل دستورالعمل هاي لازم براي جذب يا انتقال دانش فني نتايج پروژه هاي تحقيقاتي برونسپاري و درونسپاري (شامل سخت افزار و نرم افزار)،پيگيري توليد پروژه هاي قابل توليد از طريق توليدكنندگان تجهيزات مخابراتي، فناوري اطلاعات .
- ورود اطلاعات پروژه هاي پژوهشگاه در سامانه هاي مرتبط به درخواست نهادها، سازمانها و وزارت ICT .
- مطالعه و تحقيق در حوزه هاي انتقال فناوري و مالكيت معنوي و داراييهاي فكري، پيگيري و همكاري در ايجاد و تجهيز مراكز رشد فناوري ICT.
- همكاري با كميته وام وجوه اداره شده در رابطه با پروژه هاي مشاركتي پژوهشگاه.
- جمع آوري اطلاعات و همكاري با معاونت پشتيباني و توسعه منابع انساني در رابطه با احقاق حقوق قانوني مركز بابت انتقال دانش فني و تسويه حساب قراردادهاي داخلي و خارجي و شركت در جلسات مرتبط با حوزه كاري.
- معرفي و صدور مجوز پرسنل همكار پروژه هاي درونسپاري
- بررسی کارشناسی پروپزال های دریافتی از پژوهشکده ها از منظر تطابق با ضوابط داخلی و تصویب آن در شورای پژوهشی
- صدور احكام اعضاي شوراهاي علمی و پژوهشی در پژوهشگاه
- مدیریت بانک اطلاعاتی پروژه های پژوهشی پژوهشگاه