فاز اول پروژه پايش و راهبري طرح ابررايانه سيمرغ انجام شد

توسط پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات؛

فاز اول پروژه پايش و راهبري طرح ابررايانه سيمرغ انجام شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر احسان آریانیان مجری پروژه ابررایانه سیمرغ گفت: طرح ابررايانه سيمرغ شامل دو پروژه «پژوهش، طراحي و پياده سازي ابررايانه سيمرغ» به مجري گري دانشگاه صنعتي اميركبير و «پايش و راهبري طرح ابررايانه سيمرغ و انجام مطالعات تحقيقاتي جهت توسعه آن» به مجري گري پژوهشكده فناوري اطلاعات پژوهشگاه  ارتباطات و فناوری اطلاعات مي باشد.

وی ادامه داد: فاز اول پروژه پایش و راهبری طرح ابررایانه سیمرغ، شامل برنامه ریزی طرح، راهبري و پايش طراحی ابررایانه سيمرغ، شناخت نيازمنديهاي بستر آزمون و ارزيابي و  شناخت مفاهيم علمي و فني نسل هاي آتي رایانش فوق سريع بود که توسط پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات نهايي شده است. تعیین الزامات و مولفه ها و شاخص های مدل مطلوب ابررایانه سيمرغ شامل الزامات فناوری ها و استاندارهای مورد استفاده در طراحی و پیاده سازی ابررایانه و الزامات مورد نياز براي طراحی سامانه، زیرساخت و خدمات ابررایانه سیمرغ از جمله موضوعاتی بود که در این فاز، مطالعات تحقیقاتی آن توسط پروژه مذكور انجام شد.

دکتر آریانیان افزود: از دیگر مواردی که در این فاز در پروژه انجام شد بررسی میزان انطباق خروجی های پروژه «پژوهش، طراحي و پياده سازي ابررايانه سيمرغ» با مدل مطلوب مشخص شده توسط پروژه «پایش و راهبری طرح ابررایانه سیمرغ» بوده است.

وی موضوع مهم دیگری که در فاز اول پروژه به آن پرداخته شد را شناخت مبانی علمي و فني نسل هاي آتي رایانش فوق سريع و موارد كاربرد آنها در حوزه هايي نظير پردازش های کوانتومی، رايانش هاي زيستي-عصبي و نسل های آتي با قدرت پردازشي در مقياس اگزافلاپس عنوان کرد.

آریانیان گفت: تفاهم نامه مدل همکاری پژوهشگاه و دانشگاه در بهره برداری از ابر رایانه سیمرغ بر مبنای طرح توجیهی و طرح تجاری ابر رایانه سيمرغ نيز از جمله موضوعاتی بود که تدوین آن در این فاز نهایی شد و بعد از امضا بین طرفین مبادله گردید.

درج دیدگاه

سوال امنیتی
این بخش به منظور جلوگیری از ورود هرزنامه در نظر گرفته شده است. لطفاً آن را تکمیل نمایید.
Image CAPTCHA
کد امنیتی (captcha)