برگزاری ۱۲ کارگاه آموزشی با محوریت فناوری‌های نوین در نخستین روز برپایی سمپوزیوم مخابرات

دبیر نهمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات؛

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات وفناوری اطلاعات، دکتر علیرضا یاری، دبیر نهمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات (IST2018)  گفت: این سمپوزیوم بین المللی از امروز  ۲۶ آذرماه آغاز شده است و تا ۲۸ آذرماه در محل پژوهشگاه  ادامه خواهد یافت.

وی ادامه داد: روز اول سمپوزیوم شاهد برپایی کارگاه‌‌های آموزشی بودیم که برای تشکیل کارگاه‌ها ۳۸ موضوع محوری دریافت شده بود که از بین آنها ۱۳ کارگاه انتخاب و در نهایت ۱۲ کارگاه تشکیل شد. محور اصلی کارگاه‌هایی که پیشنهاد شده بود، فناوری‌‌های نوین همچون بلاکچین، Big Data، خدمات ابری، ۵G، محابرات کوانتومی، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، شبکه‌‌های ویدیوئی، شبکه‌‌های نرم افزاری و موارد دیگر بود که در اولویت قرار داشتند.

یاری خاطرنشان کرد: در کارگاه‌ها تاکید زیادی به استفاده از هوش مصنوعی در حوزه‌ی مخابرات و ICT شد که چگونه هوش مصنوعی در مدیریت شبکه‌‌های مخابراتی به ما کمک می‌کند تا بتوانیم برخی چالش‌ها را مدیریت کنیم و از طرفی در کارگاه مخابرات کوانتومی شبکه‌‌های کوانتومی تحولی را در شبکه‌‌های قدیمی ایجاد می کند که بر آشنایی بیشتر ما بر این شبکه‌ها تاکید شد که در کارکاه‌‌های آتی توضیحات بیشتری داده می شود.

در ادامه وی گفت: بحث بلاکچین از ابتدای امسال به مرحله عملیاتی رسیده است و در بسیاری موارد با بستر مبتنی بر بلاکچین، رمزگذاری انجام می شود لذا این موضوع کارگاه مورد استقبال واقع شد. همچنین موضوع شبکه‌‌های مالی که روی شبکه‌ی بلاکچین شکل گرفته اند مطرح شد که باعث استقبال بیشتر از این بحث شد. در حوزه‌ی بلاکچین دو کارگاه داشتیم که در کارگاه اول کلیات توضیح داده شد و در دومین کارگاه به شکل کامل بخش‌‌های خدمات و امنیت و تاثیر در شبکه و نحوه‌ی پیاده سازی آن را توضیح دادیم که با استقبال خوبی مواجه شد.

یاری خاطرنشان کرد: کارگاه مدیریت اینترنت اشیاء نیز برگزار شد؛ چراکه اینترنت اشیاء یکی از مواردی است که در دنیا عملیاتی شده است و چالش اصلی آن بحث مدیریت است که چگونه بحث‌‌های اینترنتی را مدیریت کنیم. یکی از بحث‌هایی که در کارگاه‌ها به آن اشاره شد بحث IoT بود که سخنرانی از کشور فرانسه این مطلب را ارائه دادند.

وی ادامه داد: مبحث ویدیو نت‌ورکینگ، به دلیل حجیم شدن ویدئوها و بالارفتن کیفیت ویدیوها، در شبکه اثر می گذارد و در تلاشیم تا بدانیم چه کاری انجام دهیم تا شبکه‌‌های ما بتوانند تحمل حجم بالای داده‌‌های تصویری را داشته باشند. دکتر قنبری از اعضای هیات علمی یکی از دانشگاه‌‌های اسکس انگلستان هم این مبحث را توضیح دادند.

یاری گفت: بحث کلان داده‌ها را به عنوان کارگاه مطرح کردیم و در کارگاه Cloud Computing با همین عنوان به مسائل حقوق و مقررات این حوزه پرداختیم. در ۵G سه کارگاه داشتیم که یکی از آنها را بخش خصوصی یعنی شرکت اریکسون ارائه کرد، یکی از کارگاه‌ها را پژوهشگاه فناوری اطلاعات و دیگری را دانشگاه علم و صنعت برگزار کرد.