بومی سازی سامانه اندازه گیری تشعشعات رادیویی

دکتر خوانساری در نشست خبری مطرح کرد؛
بومی سازی سامانه اندازه گیری تشعشعات رادیویی
رئیس پژوهشگاه از ساخت تجهیزات اندازه گیری امواج و تشعشعات بومی برای نخستین بار در کشور خبر داد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر خوانساری در نشست خبری خود که امروز 14 اسفند ماه به مناسب چهل و ششمین سالروز تاسیس پژوهشگاه برگزار گردید ضمن اعلام خبر فوق گفت: طراحی و ساخت دستگاه سنجش امواج و تشعشعات از برنامه‌های پژوهشگاه است، این پروژه با تکیه بر توان تخصصی پژوهشگران پژوهشگاه و به سفارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از یک سال و نیم گذشته آغاز شده و این تجهیزات در حال انجام تستهای نهایی مورد نظر سازمان انرژی اتمی و سازمان تنظیم مقررات جهت اخذ تاییدیه می‌باشد که با طراحی و ساخت این دستگاه، در داخل کشور هر کجا که مردم احساس نگرانی در حوزه امواج و تشعشعات داشته باشند؛ امکان اندازه گیری و بررسی این موضوع وجود دارد.

وی همچنین با اشاره به ساخت تجهیزات مورد نیاز فناوری‌های اطلاعاتی در کشور خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان در حوزه تجهیز آزمایشگاه‌های تایید نمونه و ارتقاء فناوری‌های مورد نیاز هزینه شده است به طوری که سه آزمایشگاه توسعه یافته و پنج آزمایشگاه جدید ایجاد شده است و همچنین دو آزمایشگاه برای تایید تجهیزات امنیتی داریم و شش آزمایشگاه در دانشگاه‌ها با قابلیت بهره برداری آزمایشگاهی برای دانشجویان و اساتید هیأت علمی و نیز تست نمونه محصول از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وجود دارد که با حمایت این پژوهشگاه در سالهای قبل تأسیس گردید.

دکتر خوانساری با بیان این‌که یکی از موضوعات مطرح شده در پژوهشگاه توسعه فعالیت‌ها برای اتصال نزدیک به صنعت و بهره‌برداری تجاری در کشور است، گفت: زمینه لازم برای پارک تخصصی فاوا ایجاد گردیده و زیرساخت‌های آن در حال تکمیل است. این پارک در کیلومتر۲۶ جاده کرج با ۲۳ هکتار فضا و حدود۲۰ هزار مترمربع ابنیه ساختمان وجود دارد و همچنین پیگیریهای حقوقی و مجوزهای نهایی آن جهت فعالیت پارک تخصصی فاوا در حال انجام است.

وی با اشاره به تعاملات پسابرجام در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: طی سال گذشته تعاملات بسیاری با ایرانیان خارج از کشور و موسسات پژوهشی اروپایی و آسیایی داشتیم به نحوی که طی یکسال، ۵۰ کارگاه آموزشی و سمینار تخصصی برگزار کردیم که در ۱۴ مورد آن ایرانیان خارج از کشور حضور فعال داشتند. همچنین در حال حاضر ۶ دانشجوی پسادکترا با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در پژوهشگاه ICT در حال طی دوره هستند.

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به سند راهبردی ICT بیان کرد: فناوری ابری، رادیویی، اینترنت اشیاء، نسل پنجم، داده‌های عظیم و جویشگر بومی از فعالیت‌هایی هستند که منجر به رشد اقتصادی می‌شوند و برای آنها نقشه راه تعیین شده است.

خوانساری با بیان این‌که زیرساخت‌های فنی جویشگر بومی به عنوان پایلوت عملیاتی شکل گرفته، اظهار کرد: جویشگرهای بومی به عنوان یکی از اجزای زیرساختی شبکه ملی اطلاعات در نظر گرفته شده است و یک الزام است بنابراین برای رقابت با شبکه‌های بین‌المللی ایجاد نگردیده اسن و ما به دنبال تکمیل سرویس‌های ارزش افزوده آن نیز هستیم.