سالن جاويد الاثر ايرج بيات موحد ( سالن آموزش قديم)

فارسی

سی و هشتمین جلسه فروم ۵G با موضوع وضعیت فعلی نسل پنجم شبکه‌ارتباطی (۵G )در ایران و جهان و نگاهی به ۶G

در حالیکه ۵G در سراسر جهان در حال پیاده­سازی است و هنوز استانداردسازی فاز دوم آن نهایی نشده است،  شرکت‌ها و دانشگاه­ها شروع به تحقیق در خصوص مفهوم­سازی ۶G کرده‌اند. اما شروع تحقیقات ۶G قبل از پیاده‌سازی و حتی استانداردسازی ۵G سوالهای زیر را به ذهن می آورد که در این جلسه از فروم به آن خواهیم پرداخت:

معرفی استانداردسازی مخابرات (ITU-T)

استانداردسازی یکی از عوامل ضروری ِساختار های جامعه اطلاعاتی است که نه تنها یکی از اجزای بنیادی در جامعه اطلاعاتی جهانی ، بلکه یکی از عوامل پیشگام در انتشار اطلاعات مقرون به صرفه و قابل دسترس ونیز فناوری های ارتباطی (ICT)در دنیای در حال توسعه است. هدف استانداردهای بین المللی ایجاد محیطی است که در آن افراد بدون در نظر گرفتن فناوری زیربنایی بتوانند به خدمات در سراسر جهان دسترسی داشته باشند. مجمع جهانی استانداردسازی مخابرات بالاترین مرجع تصمیم گیری دربخش استانداردسازی مخابرات IUT است.

جلسه پنجم فروم فناوری های کوانتومی کاربردپذیر در حوزه فاوا

• ارائه اطلاعات آماری عملکرد کشورهای پیشرو در فناوری های کوانتومی
  • مروری بر نقشه راه چین، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در حوزه ارتباطات کوانتومی
  • تعامل فناوری های کوانتومی با سایر موضوعات محوری حوزه فاوا (۵G، IOT،cloud, SDN, blockchain , ...)
  • معرفی اقدامات انجام شده سایر کشورها (نظیر ژاپن، انگلستان، استرالیا، سوئیس،اسپانیا و غیره) در حوزه ارتباطات کوانتومی
  • معرفی بازیگران صنعت کوانتوم و استانداردها

جلسه سوم فروم فناوری های کوانتومی کاربردپذير در حوزه فاوا

معرفی زیرشاخه های اصلی حوزه رمزنگاری پساکوانتومی

آشنایی با کامپیوترهای کوانتومی و توان پردازشی آن‌ها

آشنایی با رمزنگاری پساکوانتومی مشبکه مبنا

بررسی طرح‌های ارائه شده در فراخوان NIST

معرفی دانشگاه‌ها و موسسات پیشرو در حوزه رمزنگاری پسا کوانتومی

جلسه سیزدهم فروم کلان داده ها با موضوع ابعاد فنی فناوری بلاکچین و امنیت بلاکچین

امروزه بلاکچین و قراردادهای هوشمند به عنوان یک فناوری در توسعه نسل جدید فناوری های محاسباتی از جمله رایانش ابری مطرح است. شناخت ابعاد فنی این فناوری در جهت استفاده موثر از آن در توسعه زیرساخت ها و سکوهای محاسباتی بسیار حائز اهمیت است.
موضوع بخش اول رویداد مروری بر ابعاد فنی فناوری بلاکچین است که پس از آن به بررسی ساختار داده UTXO به عنوان یکی از اجزای مهم کارکردی این فناوری خواهیم پرداخت.

جلسه هفتم فروم اقتصاد دیجیتال: اقتصاد API‌ها و تحول دیجیتالی

اهداف:
آشنایی و  بالا بردن سطح دانش علمی و کاربردی با مفاهیم و تحولات پیرامون موضوع open API و  تحولات دیجیتالی می‌باشد.
چكیده :

ارائه مهـم­تـرین دستاوردهـای وب­آزمـا (آزمـایشگاه ارزیـابی خدمـات وب)

با گسترش روزافزون خدمات بومی ارائه شده در فضای مجازی، ارزیابی، كیفیت­سنجی و رتبه‏بندی این خدمات با هدف ارتقاء توانمندی‏‌های آنها و نیز شناخت نقاط ضعف و قوت هریك در مقایسه با دیگران و نیز رقبای خارجی ضرورتی ویژه­ یافته است. انجام این مهم در كنار حمایت عادلانه از این خدمات از جمله رسالت­‌های خطیری است كه می­تواند توسط بخش دولتی تحقق یابد. بدین منظور، «پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات» در سال ۱۳۹۴ اقدام به تاسیس آزمایشگاه « ارزیابی و اعتبارسنجی خدمات وب » نموده است. این آزمایشگاه با اولویت قراردادنِ ارزیابی خدمات تحت وب بومی تحت نام « وب‏آزما » آغاز به کار کرده است.

معرفی فناوری Li-Fi و کاربرد‌های آن

با گسترش محبوبیت گوشی‌ها و سایر تجهیزات هوشمند و رشد روزافزون تقاضا برای مخابرات داده بیسیم، طیف رادیویی زیر ۱۰GHz ناکافی شده است. صنعت ارتباطات بیسیم برای مقابله با این چالش طیف فناوری‌‌های بیسیم جایگزین یا مکمل را مورد توجه قرار داده است. مخابرات بیسیم نوری از فناوری‌‌های مقبول و آینده‌دار برای ارتباطات بیسیم است که برتری‌‌های متعددی بر انتقال RF دارد و بعنوان راهکاری با قابلیت بالا برای مقابله با بحران طیف رادیویی در نظر گرفته شده است.

جلسه پنجم فروم اقتصاد دیجیتال (اقتصاد دیجیتال از دریچه تحول دیجیتال)

این سمینار قصد دارد از دریچه تحول دیجیتال به اقتصاد دیجیتال بنگرد و با تمركز بر "همگرایی صنایع"  بالاخص همگرایی صنعت بانكی و صنعت تلكام به تبیین مصادیق و پیامد‌های اقتصاد دیجیتال بپردازد. سپس با تشریح چهار سناریوی محتمل در این خصوص، ویژگی‌ها و پیامد‌های اقتصاد دیجیتال را از منظر دیتایسم بررسی نماید.

صفحه‌ها