پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات - پژوهشکده فناوری اطلاعات

فارسی

نظرکاوی (Opinion Mining) در حوزه‌‌های مباحث اجتماعی

چکیده:

امروزه نظرکاوی به عنوان یکی از مباحث مرتبط با هوش مصنوعی و پردازش زبان طبیعی بسیار حیاتی و مهم می‌باشد،  به گونه ای که شرکت‌‌های مطرح دنیا در این زمینه سرمایه گذاری نموده اند. اغلب تحقیقات و کار‌های انجام شده در این حوزه در ارتباط با نظرکاوی درباره محصولات و سرویس‌ها می‌باشد، در حالی که کاوش نظرات درباره موضوعات اجتماعی امری ضروری برای سیاست گذاران در این حوزه می‌باشد.

SMACK stack, a de facto standard for real time analysis of Big Data

Abstract:

There are only a handful of software stacks capable of processing terabytes of data in real time.‎ SMACK (Spark, Mesos, Akka, Cassandra & Kafka) is one of those stack and an implementation of Lambda Architecture.‎ In this talk we go over:

معرفی سامانه متن باز ترجمه ماشینی ترگمان

فعالیت طراحی و تولید سامانه‌‌های ترجمه ماشینی در اواخر دهه هشتاد در مرکز تحقیقات مخابرات ایران آغاز گردید. در این راستا مرکز به عنوان متولی و کارفرمای این فعالیت از همکاری بخش خصوصی و دانشگاه‌ها در این خصوص استفاده نموده است. سامانه‌‌های ترجمه ماشینی فرازین و ترگمان از خروجی‌‌های این فعالیت می‌باشند. توسعه سامانه فرازین با همکاری دانشگاه تهران و سامانه ترگمان با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در قالب طرح‌‌های پژوهشی برای بهبود کارایی مترجم ‌‌های دو سویه فارسی- انگلیسی صورت گرفته است.

شبکه‌‌های توزیع محتوا (CDN)

با گسترش اینترنت و توسعه خدمات مرتبط با آن، ارائه محتوا روز به روز افزایش یافته است. افزایش تولید و عرضه محتوا، همواره نیاز به توسعه پهنای باند و زیرساخت شبکه را افزایش داده است. این نیاز با گسترش روزافزون سرعت ارائه خدمات اینترنت همراه گشته و تأخیر زمانی ارائه خدمات‌ اینترنتی از منبع تا مقصد، افزایش کاربران، نامتقارن بودن تقاضای کاربران و نیاز برخی از خدمات‌ به کیفیت بالا، موجب شده تا ارسال بهینه محتوا و غیرمتمرکز شدن توزیع محتوا مطرح گردد.

شناسایی وجوه و ابعاد مختلف بکارگیری داده‌‌های عظیم درخدمات فناوری اطلاعات (روند فناوری و نیاز‌‌های جامعه )

در سال‌های اخیر روش­‌های ارائه خدمات و فناوری­‌های جدیدی در عرصه فناوری اطلاعات ظاهر شده است. یکی از این مقوله­‌ها، فناوری داده­‌‌های عظیم می­باشد که در بعضی از کشورها بطور سریع شروع به توسعه یافته و به سمت بلوغ و غنی­ شدن پیش می­رود. در این راستا، تولید فزاینده داده­‌ها و رشد شتابنده فناوری­‌های اطلاعاتی در دو دهه اخیر منجر به تولید حجم بسیار عظیمی از داده­‌ها با فرمت­‌های گوناگون از منابع مختلفی نظیر فرآیند‌های تجارت الکترونیک، اینترنت اشیاء، سیستم­‌های مراقبت سلامت، شبکه‌‌های اجتماعی و کاربرد‌های مبتنی بر وب شده است.

صفحه‌ها