پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

فارسی

سی و هشتمین جلسه فروم ۵G با موضوع وضعیت فعلی نسل پنجم شبکه‌ارتباطی (۵G )در ایران و جهان و نگاهی به ۶G

در حالیکه ۵G در سراسر جهان در حال پیاده­سازی است و هنوز استانداردسازی فاز دوم آن نهایی نشده است،  شرکت‌ها و دانشگاه­ها شروع به تحقیق در خصوص مفهوم­سازی ۶G کرده‌اند. اما شروع تحقیقات ۶G قبل از پیاده‌سازی و حتی استانداردسازی ۵G سوالهای زیر را به ذهن می آورد که در این جلسه از فروم به آن خواهیم پرداخت:

KPIs for smart sustainable cities & Overview of city infrastructure

با توجه به جایگاه و نقش مهم گروههای مطالعاتی  ITU در  تدوین  استانداردهای ارتباطی و اطلاعاتی در جهان،  کارگروه مطالعاتی SG20 با عضویت کارشناسان پژوهشگاه جهت بررسی موضوعات کاری ITU-T شکل گرفته است . با توجه به فعالیت های اخیر این کارگروه، کارگاه هایی به شرح ذیل در خصوص موضوعات کاری SG20  برگزار خواهد شد

Considerations for Internet of Things interoperability & Framework of the social device networking

جلسه اول سمینار پروتکل های ارتباطات و رمزنگاری کوانتومی

• معرفی درختواره ارتباطات و رمز نگاری کوانتومی
  • پروتکل های توزیع کلید کوانتومی گسسته (DV-QKD)
  • پروتکل های توزیع کلید کوانتومی پیوسته (CV-QKD)
  • پروتکل های توزیع کلید نیمه کوانتومی (semi-QKD)
  • ارتباطات مستقیم امن کوانتومی (QSDC)
  • ارتباطات کوانتومی امن قطعی (DSQC)
  • گفتگوی کوانتومی(QD)
  • کنفرانس کوانتومی

معرفی استانداردسازی مخابرات (ITU-T)

استانداردسازی یکی از عوامل ضروری ِساختار های جامعه اطلاعاتی است که نه تنها یکی از اجزای بنیادی در جامعه اطلاعاتی جهانی ، بلکه یکی از عوامل پیشگام در انتشار اطلاعات مقرون به صرفه و قابل دسترس ونیز فناوری های ارتباطی (ICT)در دنیای در حال توسعه است. هدف استانداردهای بین المللی ایجاد محیطی است که در آن افراد بدون در نظر گرفتن فناوری زیربنایی بتوانند به خدمات در سراسر جهان دسترسی داشته باشند. مجمع جهانی استانداردسازی مخابرات بالاترین مرجع تصمیم گیری دربخش استانداردسازی مخابرات IUT است.

جلسه پنجم فروم فناوری های کوانتومی کاربردپذیر در حوزه فاوا

• ارائه اطلاعات آماری عملکرد کشورهای پیشرو در فناوری های کوانتومی
  • مروری بر نقشه راه چین، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در حوزه ارتباطات کوانتومی
  • تعامل فناوری های کوانتومی با سایر موضوعات محوری حوزه فاوا (۵G، IOT،cloud, SDN, blockchain , ...)
  • معرفی اقدامات انجام شده سایر کشورها (نظیر ژاپن، انگلستان، استرالیا، سوئیس،اسپانیا و غیره) در حوزه ارتباطات کوانتومی
  • معرفی بازیگران صنعت کوانتوم و استانداردها

جلسه چهارم فروم فناوری های کوانتومی کاربردپذیر در حوزه فاوا

علم ارتباطات کوانتومی، روش­های جدید و قابل‌اطمینانی را برای برقراری ارتباطات ایمن ارائه داده است که از شبکه­های توزیع کلید کوانتومی با تولید و اشتراک‌گذاری کلید امن و مبادله امن اطلاعات به عنوان راهکار کوتاه‌مدت یاد می­شود. استقرار شبکه واقعی توزیع کلید کوانتومی به دلیل نیاز به توسعه معماری شبکه‌ برای اتصال چندین کاربر که ممکن است خیلی دور از یکدیگر باشند ساده نیست ولیکن در حال حاضر این شبکه‌ها با استفاده از زیرساخت‌های شبکه کلاسیک و همزیستی ارتباطات کلاسیک و کوانتومی راه خود را به دنیای واقعی پیدا کرده که شبکه‌های توزیع کلید کوانتومی پیاده‌سازی شده در دنیا گواه آن است.

جلسه سوم فروم زنجیره بلوکی " دموکراسی، زنجیره بلوکی و انتخابات"

مروری بر مفاهیم و ویژگی های اصلی زنجیره بلوکی

نقش تحول آفرین زنجیره بلوکی در دموکراسی و دولت الکترونیک

اشاره به نمونه های تجربی کاربرد زنجیره بلوکی در زمینه انتخابات

فروم زنجیره بلوکی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری خبرگان و فعالان این حوزه باهدف بررسی و آگاهی‌رسانی از آخرین نتایج پیشرفت‌های پژوهشی و تجربی در خصوص فناوری زنجیره بلوکی، سومین جلسه فروم زنجیره بلوکی را با سرفصل‌های زیر به «کاربرد زنجیره بلوکی در خدمات دولتی با تمرکز بر موضوع انتخابات» اختصاص داده است:

شبکه توزیع کلید کوانتومی

کامپیوترهای کوانتومی با سرعت پردازش بالا با استفاده از قوانین مکانیک کوانتومی قادر خواهند بود مسائل پیچیده‌ای که برای کامپیوترهای کلاسیک عملاً غیرقابل‌حل هستند را در مدت‌زمان کوتاهی حل کنند. با پیشرفت فناوری محاسبات کوانتومی، پروتکل­ های رمزنگاری کلاسیک کنونی که بر اساس پیچیدگی­ های محاسباتی استوار هستند، رمزگشایی خواهند شد و امنیت ارتباطات در معرض خطر جدی قرار خواهد گرفت. خوشبختانه علم ارتباطات کوانتومی، روش­های جدید و قابل‌اطمینانی را برای برقراری ارتباطات ایمن ارائه داده است که بر اساس پیشرفت فناوري می‌توان آن‌ها را در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت پیاده‌سازی کرد.

صفحه‌ها