پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

فارسی

جلسه ۳۹فروم نسل پيشرو ارتباطات (۵G)

نيازمندي‌هاي مطرح در نسل‌هاي آتي شبکه‌هاي بي‌سيم ارتباطات مانند، افزايش تعداد دستگاه‌هاي قابل اتصال به شبکه، محدويت منابع فرکانسي قابل دسترس، نياز به پوشش وسيع‌تر، دستيابي به نرخ بيت بالاتر، کاهش تاخير، کاهش هزينه‌هاي تجهيز شبکه، سرعت انتقال داده بسيار بالا، حفظ امنيت و حريم خصوصي، قابليت اطمينان و اتصال قابل قبول، انعطاف پذيري شبکه وکاربر، پشتيباني از کيفيت خدمات متنوع، افزايش بهره‌وري راندمان طيفي و انرژي و ... ، مسائل و چالش‌هاي بسياري را پيشروي محققان، توسعه دهندگان و سازندگان نسل آتي مخابرات سلولي قرار داده‌اند که ناگزير به پاسخگويي و رفع آنها مي‌باشند.

نشست علمی نقش فناوری های نوظهور در عرصه چهارم فضا

عرصه چهارم فضا با تحول در بخش فضایی، مکمل انقلاب صنعتی چهارم است که با پیشرانی فن آوری های دیجیتال هوش مصنوعی، شبیه سازی، ابری، اینترنت اشیا، تحلیل کلان داده و واقعیت مجازی، قسمت جدایی ناپذیر عرصه چهارم فضا هستند. در این دوره، یکپارچه سازی ظرفیت ها و داده های ماهواره ای و منابع اطلاعاتی ناشی از دیجیتالی سازی با ارتقا نوآوری، مدل های جدید کسب وکار و کاهش هزینه ارائه خدمات موجب توانمندسازی و رشد بازارهای عمودی می شود.

ارائه گزارش فعالیت ماموریت مطالعاتی رصد فراهم آورندگان خدمات رایانش ابری در کشور و پشتیبانی فني از مصوبه پروژه رگولاتوري رايانش ابري

با توجه به تنوع قابليت ها و خدمات ابري، گسترش کسب و کار رایانش ابری در کشور نيازمند شناخت دقيق خدمات و جايگاه فراهم كنندگان در زنجيره ي ارائه اين خدمات مي باشد. اين پژوهش با تكيه بر مدل ها و معماري های مرجع رایانش ابری به رصد و شناخت وضعیت بازیگران در ارائه این خدمات در کشور می پردازد. بدین منظور فراهم كنندگان، مشتريان و شركاي خدمات بر اساس نقش و قابليت های آنها در ایجاد و عرضه خدمات ابر زیر ساخت، بستر و نرم افزار بررسی گردیده و بخش بندی بازار بر اساس کاربردهای مختلف این خدمات شناسایی شده  است.

شهرهای هوشمند و پارادایم های نوین در صنعت جابجایی

تحولات شهرنشینی در دنیای امروز موجب تغییرات گسترده‌ای در نحوه مدیریت شهری و تلاش برای کاهش چالش‌های افزایش جمعیت در کنار ارائه خدمات بهتر به شهروندان شده است. این تحولات همراه با رشد فناوری‌های ارتباطی مانند زیرساخت‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات از طرفی و توسعه مدل‌های کسب و کار و مشارکت‌های چندوجهی از طرف دیگر موجب شده است که شاهد توسعه مفاهیم نوینی از هوشمندی شهری باشیم.

جلسه دهم فروم اقتصاد دیجیتال، تهدید و فرصت های فناوری های تحول آفرین فاوا برای اقتصاد جهانی

می گویند با اختراع ماشین بخار زندگی بشر متحول شد و بعدها با ظهور برق و رایانه ها انقلاب های دوم و سوم صنعتی رخ داد. اکنون در آستانه انقلاب صنعتی چهارم هستیم که محور آن اقتصاد دیجیتال مبتنی بر فناوری های نوظهور حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) از جمله کلان داده، هوش مصنوعی و رمزارزهای بر بستر بلاک­چین است. این امواج نوظهور در حال ایجاد چالش های متنوع در نظم سیاسی-اقتصادی حاکم بر جوامع و حتی نظام بین الملل است که در سرعت فوق العاده و ناشناخته بودن برخی ابعاد آن اتفاق نظر وجود دارد.

جلسه سوم فروم اشتراك گذاری و تحلیل اطلاعات تهدیدات سایبری

کسب دانش و اطلاعات در هر حوزه‌ای، در دنیای امروز، از اهمیت به‌‌سزایی برخوردار است؛ چراکه با تحلیل دانش و اطلاعات می‌توان درک خود را از محیط اطراف افزایش داد و بر مبنای آن تصمیم‌های آگاهانه‌تری اتخاذ نمود. "اشتراک‌ و تحلیل اطلاعات قلمرو ICT"با هدف هماهنگي زيرساختهاي حياتي، حساس و مهم  يك روند رو به رشد مي‌باشد تا موجب تسهيل فرایند تصمیم‌سازی در ارائه راهبرد و انتقال دانش شود.

جلسه اول فروم اشتراك گذاری و تحلیل اطلاعات تهدیدات سایبری

موضوع:مفاهيم اشتراك اطلاعات تهديد و مدل كسب و كار و نيازمندي هاي اشتراك اطلاعات تهديد جهت مديريت بحران سايبري

تشريح مفهوم و اكوسيستم اشتراك اطلاعات
بررسي وضعيت اشتراك اطلاعات در ايران و كشورهاي توسعه يافته
ارايه مدل كسب و كار ساتا
نيازمنديهاي اشتراك اطلاعات تهديد

حسابرسي فناوري اطلاعات (IT Audit)

حسابرسي فناوري اطلاعات بررسي سيستمهاي فناوري اطلاعات براي كسب اطمينان يا شناسايي تناقضات در اصول قانوني، كارايي و بهره­ وري سيستمهاي فناوري اطلاعات و كنترلهاي مربوطه مي­ باشد و شامل فرايند برنامه ­ريزي، اجرا و گزارش­دهي است. حسابرسي فناوري اطلاعات يك اصطلاح كلي است كه مي­تواند حسابرسي مالي و يا عملكردي و يا سيستمهاي فناوري اطلاعات سازمان را شامل شود و اين بستگي به اهداف حسابرسي دارد. بدين­ ترتيب حسابرسي فناوري اطلاعات شامل فرايند جمع ­آوري و تحليل شواهد در محيط فناوري اطلاعات به منظور تحقق اهداف حسابرسي و انجام كنترلهاي مربوطه خواهد بود.

سی و هشتمین جلسه فروم ۵G با موضوع وضعیت فعلی نسل پنجم شبکه‌ارتباطی (۵G )در ایران و جهان و نگاهی به ۶G

در حالیکه ۵G در سراسر جهان در حال پیاده­سازی است و هنوز استانداردسازی فاز دوم آن نهایی نشده است،  شرکت‌ها و دانشگاه­ها شروع به تحقیق در خصوص مفهوم­سازی ۶G کرده‌اند. اما شروع تحقیقات ۶G قبل از پیاده‌سازی و حتی استانداردسازی ۵G سوالهای زیر را به ذهن می آورد که در این جلسه از فروم به آن خواهیم پرداخت:

KPIs for smart sustainable cities & Overview of city infrastructure

با توجه به جایگاه و نقش مهم گروههای مطالعاتی  ITU در  تدوین  استانداردهای ارتباطی و اطلاعاتی در جهان،  کارگروه مطالعاتی SG20 با عضویت کارشناسان پژوهشگاه جهت بررسی موضوعات کاری ITU-T شکل گرفته است . با توجه به فعالیت های اخیر این کارگروه، کارگاه هایی به شرح ذیل در خصوص موضوعات کاری SG20  برگزار خواهد شد

صفحه‌ها