پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

فارسی

جلسه ششم فروم اشتراك گذاری و تحلیل اطلاعات تهدیدات سایبری

آمار حوادث سایبری روزبه‌روز در حال افزایش بوده و از سوی دیگر از لحاظ اجرایی پیچیده‌تر می‌شوند. با توجه به اینکه با بروز این نوع از حوادث احتمال آسیب به وضعیت اقتصادی و سایر ابعاد ملی حتما وجود خواهد داشت، حفظ امنیت، ارتقاء تاب‌آوری و مصونیت سایبری به یکی از مهم‌ترین مسائل و اهداف در دولت‌ها بدل شده‌است. در راستای تحقق این اهداف وجود زیرساخت همکاری، تعامل و ایجاد هماهنگی از جمله رویکردهای مهم در اين خصوص مي‌باشد.

جلسه یازدهم فروم اقتصاد ديجيتال؛پیامدهای اقتصاد نوظهور دیجیتال در ایران؛ موردکاوی صنعت رمزارز

سوار بر هر یک از امواج نوظهور فاوا، بازیگران اقتصادی (کارآفرینان و توسعه دهنگان فناوری) اعم از داخلی یا خارجی در تلاشند در رقابت باهم بسرعت از این فناوری ها را نوآوری در تولید کالا و خدمت برسند. در نتیجه و عملا حوزه های جدید و متنوعی برای ایجاد ارزش افزوده برای فعالین اقتصادی  (و حتی فرهنگی) و مشتریانشان به سرعت خلق می شود و بازارهای جدیدی شکل می گیرد.

فروم اقتصاد ديجيتال؛ روند های توسعه فینتک و سناریو های پیش روی

تحولات فناورانه سنگ بنای ساخت مسیری است که برای دانش بنیان شدن اقتصاد و توسعه فناوری محور باید طی شود. این تحولات در سطح جهان و در کشورها، با سرعت های مختلف در حال وقوع هستند. عدم همگامی حساب شده با فرایند تبدیل هر روزه دانش به نوآوری های فناورانه ای که اقتصادها را متحول می سازند، کشور را از حرکت به سوی رشد و توسعه پایدار باز خواهد داشت.

جلسه ۳۹فروم نسل پيشرو ارتباطات (۵G)

نيازمندي‌هاي مطرح در نسل‌هاي آتي شبکه‌هاي بي‌سيم ارتباطات مانند، افزايش تعداد دستگاه‌هاي قابل اتصال به شبکه، محدويت منابع فرکانسي قابل دسترس، نياز به پوشش وسيع‌تر، دستيابي به نرخ بيت بالاتر، کاهش تاخير، کاهش هزينه‌هاي تجهيز شبکه، سرعت انتقال داده بسيار بالا، حفظ امنيت و حريم خصوصي، قابليت اطمينان و اتصال قابل قبول، انعطاف پذيري شبکه وکاربر، پشتيباني از کيفيت خدمات متنوع، افزايش بهره‌وري راندمان طيفي و انرژي و ... ، مسائل و چالش‌هاي بسياري را پيشروي محققان، توسعه دهندگان و سازندگان نسل آتي مخابرات سلولي قرار داده‌اند که ناگزير به پاسخگويي و رفع آنها مي‌باشند.

نشست علمی نقش فناوری های نوظهور در عرصه چهارم فضا

عرصه چهارم فضا با تحول در بخش فضایی، مکمل انقلاب صنعتی چهارم است که با پیشرانی فن آوری های دیجیتال هوش مصنوعی، شبیه سازی، ابری، اینترنت اشیا، تحلیل کلان داده و واقعیت مجازی، قسمت جدایی ناپذیر عرصه چهارم فضا هستند. در این دوره، یکپارچه سازی ظرفیت ها و داده های ماهواره ای و منابع اطلاعاتی ناشی از دیجیتالی سازی با ارتقا نوآوری، مدل های جدید کسب وکار و کاهش هزینه ارائه خدمات موجب توانمندسازی و رشد بازارهای عمودی می شود.

ارائه گزارش فعالیت ماموریت مطالعاتی رصد فراهم آورندگان خدمات رایانش ابری در کشور و پشتیبانی فني از مصوبه پروژه رگولاتوري رايانش ابري

با توجه به تنوع قابليت ها و خدمات ابري، گسترش کسب و کار رایانش ابری در کشور نيازمند شناخت دقيق خدمات و جايگاه فراهم كنندگان در زنجيره ي ارائه اين خدمات مي باشد. اين پژوهش با تكيه بر مدل ها و معماري های مرجع رایانش ابری به رصد و شناخت وضعیت بازیگران در ارائه این خدمات در کشور می پردازد. بدین منظور فراهم كنندگان، مشتريان و شركاي خدمات بر اساس نقش و قابليت های آنها در ایجاد و عرضه خدمات ابر زیر ساخت، بستر و نرم افزار بررسی گردیده و بخش بندی بازار بر اساس کاربردهای مختلف این خدمات شناسایی شده  است.

شهرهای هوشمند و پارادایم های نوین در صنعت جابجایی

تحولات شهرنشینی در دنیای امروز موجب تغییرات گسترده‌ای در نحوه مدیریت شهری و تلاش برای کاهش چالش‌های افزایش جمعیت در کنار ارائه خدمات بهتر به شهروندان شده است. این تحولات همراه با رشد فناوری‌های ارتباطی مانند زیرساخت‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات از طرفی و توسعه مدل‌های کسب و کار و مشارکت‌های چندوجهی از طرف دیگر موجب شده است که شاهد توسعه مفاهیم نوینی از هوشمندی شهری باشیم.

جلسه دهم فروم اقتصاد دیجیتال، تهدید و فرصت های فناوری های تحول آفرین فاوا برای اقتصاد جهانی

می گویند با اختراع ماشین بخار زندگی بشر متحول شد و بعدها با ظهور برق و رایانه ها انقلاب های دوم و سوم صنعتی رخ داد. اکنون در آستانه انقلاب صنعتی چهارم هستیم که محور آن اقتصاد دیجیتال مبتنی بر فناوری های نوظهور حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) از جمله کلان داده، هوش مصنوعی و رمزارزهای بر بستر بلاک­چین است. این امواج نوظهور در حال ایجاد چالش های متنوع در نظم سیاسی-اقتصادی حاکم بر جوامع و حتی نظام بین الملل است که در سرعت فوق العاده و ناشناخته بودن برخی ابعاد آن اتفاق نظر وجود دارد.

جلسه سوم فروم اشتراك گذاری و تحلیل اطلاعات تهدیدات سایبری

کسب دانش و اطلاعات در هر حوزه‌ای، در دنیای امروز، از اهمیت به‌‌سزایی برخوردار است؛ چراکه با تحلیل دانش و اطلاعات می‌توان درک خود را از محیط اطراف افزایش داد و بر مبنای آن تصمیم‌های آگاهانه‌تری اتخاذ نمود. "اشتراک‌ و تحلیل اطلاعات قلمرو ICT"با هدف هماهنگي زيرساختهاي حياتي، حساس و مهم  يك روند رو به رشد مي‌باشد تا موجب تسهيل فرایند تصمیم‌سازی در ارائه راهبرد و انتقال دانش شود.

صفحه‌ها