پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

معماري
كليات طراحي
کلیات پیاده سازی

سامانه اشتراك‌گذاري و تحليل اطلاعات تهديدات ملي در راستاي كمك به فرايند اتخاذ تصميم در مقابله با تهديدات ملي و ايجاد آگاهي وضعيتي ملي سايبري در پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات طراحي و پياده‌‌سازي شده است. در اين نشست، پس از معرفي معماري كلان سامانه، به كليات طراحي و پياده‌سازي‌هاي صورت گرفته و فناوري‌هاي مورد استفاده پرداخته مي‌شود.

بستر تحلیل ترافیک و ذائقه سنجی کاربران فضای مجازی(ذکاوت)

در این سمینار بستر تحلیل ترافیک و ذائقه‌سنجی کاربران فضای مجازی (ذکاوت) معرفی می‌گردد. سامانه‌ی ذکاوت با تمرکز بر تحلیل محیط‌های تلگرام، اینستاگرام، توئیتر و دامنه‌های وب ایجاد شده است. در این سامانه، پس از گردآوری داده از منابع مختلف و تجمیع و یكپارچه‌سازی، انواع تحلیل‌های آماری، دسته‌بندی محتوا در سطوح مختلف، تحلیل احساسات، تحلیل‌های گرافی و پیشبینی انجام شده و سپس از طریق داشبوردهای تحلیلی، ارائه‌ی سرویس‌دهنده‌ی تحت وب، واسط برنامه‌نویسی کاربردی و انواع بولتن‌ها مصورسازی انجام می‌گیرد.

جلسه هفتم فروم اشتراك گذاری و تحلیل اطلاعات تهدیدات سایبری

ارايه پنلهاي ساتا
بررسي ذي نفعان وشركاء
ارايه معماري نهايي

در اين نشست در مورد ذي نفعان و شركاء در قلمرو سايبري صحبت خواهد شد. جايگاه اين سامانه و نحوه تعامل با آن به همراه ورودي و خروجيها بحث ميشود در ادامه ارايه معماري و طرح فني و مفهومي نهايي و چالشهاي پياده سازي بحث خواهد شد درانتها پنلهاي مختلف اين سامانه به همراه خدمات قابل ارايه براي سازمانها و نهادهاي دولتي و خصوصي صحبت مي شود.

جلسه سیزدهم فروم اقتصاد دیجیتال؛اقتصاد ديجيتال با تمركز بر ديدگاه هاي خُرد و ويژگي هاي كليدي اقتصاد ديجيتال

در این جلسه به بررسی مباحث اثرات شبكه اي ، مدل های زنجيره ارزش ، پلتفرم هاي چند جانبه ، كالاهاي عمومي ، هزينه مارجينال ، هزينه هاي سوئيچ كردن و انحصارهاي طبيعي پرداخته خواهد شد.

همچنين در ادامه  به بررسي جنبه هاي  بازارهاي ديجيتال از جمله تجارت الكترونيك ، بازارهای دسترسي به شبكه و بازار خدمات اطلاعاتي  ارايه مي شود و در انتها چند مدل كسب و كار از چند چهره شاخص حوزه اقتصاد ديجيتال مورد بررسي قرار خواهد گرفت.

جلسه ۴۱فروم نسل پيشرو ارتباطات (۵G)

M2M، IoT و سرویس‌های ویدیویی پرسرعت باعث ایجاد حجم بسیار بالایی از اطلاعات در شبکه‌های ارتباطی می‌شوند. در کنار این سرویس‌ها، شرکت‌های نوپا و شتاب‌دهنده‌ها در شهرهای هوشمند با ازدیاد حجم ترافیک، موجب ایجاد مفهوم کلان داده‌ها شده که این به نوبه خود ایجاد یک شالوده قدرتمند را برای شبکه‌های ارتباطی ضروری کرده است. ارتباطات موبایل نسل پنجم۵G  بر مبنای سه قابلیت eMBB، mMTC و URRLC با مقادیر آستانه مناسب، نامزد مناسبی برای شهرهای هوشمند می‌باشد. اپراتورها، سازمان‌ها و سازندگان، ۵G را برای شبکه‌های مخابراتی نسل آینده پیشنهاد داده‌اند.

جلسه ششم فروم اشتراك گذاری و تحلیل اطلاعات تهدیدات سایبری

آمار حوادث سایبری روزبه‌روز در حال افزایش بوده و از سوی دیگر از لحاظ اجرایی پیچیده‌تر می‌شوند. با توجه به اینکه با بروز این نوع از حوادث احتمال آسیب به وضعیت اقتصادی و سایر ابعاد ملی حتما وجود خواهد داشت، حفظ امنیت، ارتقاء تاب‌آوری و مصونیت سایبری به یکی از مهم‌ترین مسائل و اهداف در دولت‌ها بدل شده‌است. در راستای تحقق این اهداف وجود زیرساخت همکاری، تعامل و ایجاد هماهنگی از جمله رویکردهای مهم در اين خصوص مي‌باشد.

جلسه یازدهم فروم اقتصاد ديجيتال؛پیامدهای اقتصاد نوظهور دیجیتال در ایران؛ موردکاوی صنعت رمزارز

سوار بر هر یک از امواج نوظهور فاوا، بازیگران اقتصادی (کارآفرینان و توسعه دهنگان فناوری) اعم از داخلی یا خارجی در تلاشند در رقابت باهم بسرعت از این فناوری ها را نوآوری در تولید کالا و خدمت برسند. در نتیجه و عملا حوزه های جدید و متنوعی برای ایجاد ارزش افزوده برای فعالین اقتصادی  (و حتی فرهنگی) و مشتریانشان به سرعت خلق می شود و بازارهای جدیدی شکل می گیرد.

فروم اقتصاد ديجيتال؛ روند های توسعه فینتک و سناریو های پیش روی

تحولات فناورانه سنگ بنای ساخت مسیری است که برای دانش بنیان شدن اقتصاد و توسعه فناوری محور باید طی شود. این تحولات در سطح جهان و در کشورها، با سرعت های مختلف در حال وقوع هستند. عدم همگامی حساب شده با فرایند تبدیل هر روزه دانش به نوآوری های فناورانه ای که اقتصادها را متحول می سازند، کشور را از حرکت به سوی رشد و توسعه پایدار باز خواهد داشت.

جلسه ۳۹فروم نسل پيشرو ارتباطات (۵G)

نيازمندي‌هاي مطرح در نسل‌هاي آتي شبکه‌هاي بي‌سيم ارتباطات مانند، افزايش تعداد دستگاه‌هاي قابل اتصال به شبکه، محدويت منابع فرکانسي قابل دسترس، نياز به پوشش وسيع‌تر، دستيابي به نرخ بيت بالاتر، کاهش تاخير، کاهش هزينه‌هاي تجهيز شبکه، سرعت انتقال داده بسيار بالا، حفظ امنيت و حريم خصوصي، قابليت اطمينان و اتصال قابل قبول، انعطاف پذيري شبکه وکاربر، پشتيباني از کيفيت خدمات متنوع، افزايش بهره‌وري راندمان طيفي و انرژي و ... ، مسائل و چالش‌هاي بسياري را پيشروي محققان، توسعه دهندگان و سازندگان نسل آتي مخابرات سلولي قرار داده‌اند که ناگزير به پاسخگويي و رفع آنها مي‌باشند.

صفحه‌ها