سمینار علمی شبکه دسترسی نوری GPON و فناوری Li-Fi و کاربردهای آن برگزار شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران)، با توجه به استفاده روز افزون از شبكه باند پهن FTTx، در شبکه مخابرات کشور به‌منظور ارائه سرویس‌‌های صوت، تصویر و داده، مانند IPTV، VoD و VoIP، اینترنت، اینترانت و خدمات IT به کاربران و همچنین استفاده به‌عنوان Backhaul/Fronthaul شبکه موبایل سمیناری در رابطه با معرفی فناوری‌‌های اصلی مورد استفاده در GPON، روند تکامل این فناوری و نقشه راه توسعه آن برگزار شد. در این سمینار مهندس اخوان در مورد ساختار معماری فناوری GPON و فناوری‌‌های کلیدی آن مانند ارائه کیفیت سرویس، اختصاص پهنای باند پویا (DBA)، همزمانی، حفاظت و امنیت GPON و همچنین OTDR نهفته مطالبی را ارائه کرد.

در ادامه و در ارتباط با سیستم‌‌های دسترسی نوری بی‌سیم، دکتر حمدی مطالبی در خصوص فناوری Li-Fi و کاربرد‌های آن در شبکه‌‌های موبایل نسل پنجم (۵G) ارایه کرد. فناوری Li-Fi فناوری جدیدی است که در لایه فیزیکی خود از مخابرات نور مرئی و LED‌‌های پرسرعت (چندین Gb/s) برای انتقال اطلاعات استفاده می­ کند و بعنوان راهکاری برای مقابله با چالش طیف رادیویی در نظر گرفته شده است. امکان استفاده از نور روشنایی برای ارتباطات و انتقال داده و ذخیره انرژی با استفاده همزمان از زیرساخت روشنایی موجود، این فناوری را در قیاس با فناوری‌‌های RF در زمره فناوری­‌های "سبز" قرار داده است. فناوری Li-Fi در بسیاری از کاربرد‌های دیگر از جمله اینترنت اشیا، فناوری‌‌های مرتبط با شهر هوشمند، سیستم‌‌های حمل و نقل هوشمند و مخابرات خودرو به خودرو، مخابرات زیر آب و سیستمها مکانیابی نوری مطرح است.

در پایان سمینار با پرسش حاضرین و پاسخ ارائه دهندگان به پایان رسید.

دیدگاه‌های اخیر